Financieel advies bij echtscheiding

Echtscheidingen kunnen om meerdere redenen complex zijn. Dan hebt u als klant en heeft uw advocaat of mediator als scheidingsbegeleider belang bij een specialist. Vanuit een oprechte interesse voor de menselijke kant en de zakelijke kant van een echtscheiding vervullen wij graag die rol. Dat maakt dat wij al vele jaren ingeschakeld worden om de mensen, die het aangaat en hun advocaat of hun mediator bij te staan.

 

Verdelen en verrekenen

Onze advieswerkzaamheden in echtscheidingszaken hebben betrekking op verdelingen van wat gemeenschappelijk is en op verrekeningen op grond van huwelijksvoorwaarden of andere gronden voor verrekening. Waardering van bezittingen en schulden speelt daarbij een belangrijke rol. Wij zijn gewend zeer zorgvuldig voor u te werken.

 

Alimentatie

De beoordeling van de vraag in welke mate er alimentatie aan de orde is, gaat verder dan het invullen van een rekenmodel. Ook hierbij dient zorgvuldig te worden vastgesteld in welke mate iemand in staat is zichzelf van levensonderhoud te voorzien èn in welke mate de andere(n) daarbij dienen te ondersteunen. Wij slagen er telkens in om voor u en voor de betrokken juristen heldere analyses en berekeningen te verzorgen.

 

Pensioen

Ook voor het verdelen van pensioenrechten of het verrekenen van de waarde hiervan gelden wetgeving en rekenregels. Waar pensioenrechten zijn opgebouwd in een eigen BV, het pensioen in eigen beheer, heeft u een ervaren pensioendeskundige nodig om de haalbaarheid van verdeling of verrekening vast te stellen. Wij bieden u hierbij graag onze deskundigheid en financiële ervaring aan.

Bent u advocaat, notaris of estate planner? Kijk dan eens op ons YouTube kanaal naar de volgende juridische uitleg (18 minuten): Klik hier voor juridisch webinar uitfaseren pensioen in eigen beheer >>>

 

Belastingzaken

Een goed belastingadvies mag niet ontbreken bij uw echtscheiding. Een fiscaal correcte scheiding en deling is wat ons betreft een minimale voorwaarde. Vraagt u daarom naar onze visie op de afspraken die u wenst te maken bij uw echtscheiding. Ook voor een second opinion kunt u daarvoor bij ons terecht.

 

Werkwijze

Deskundigheid en discretie is wat u van ons mag verwachten. Door ons altijd objectief en onafhankelijk op te stellen, kunnen wij voor u het beste resultaat bereiken. Zowel bij de overlegscheidingen als bij de vechtscheidingen.

Wanneer u hier meer over wilt weten, neemt u dan contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u om in een persoonlijk gesprek samen met u, met uw advocaat of met uw mediator te verkennen welke vragen en wensen er zijn en hoe wij u daarbij het beste kunnen adviseren.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter