Financieel specialist relatievermogensrecht

Het is je vak niet en daarom sta je er niet bij stil dat een relatie met elkaar aangaan fiscale en financiële gevolgen heeft. Reden temeer om te rade te gaan bij ons als specialisten op dit gebied.

 

Een gesprek over wat jij en je aanstaande partner van elkaar verwachten, is een goede start om te verkennen in welke juridische richting jullie relatie vormgegeven zou moeten worden. Dan is het wel zo prettig als de specialist die jullie hierbij begeleidt fiscaal en financieel bekend is met de gevolgen van een juridische relatievorm. Want als die gevolgen niet of juist wel gewenst zijn, dan helpt maatwerk om te komen tot de gewenste gevolgen en de juiste overeenkomst tussen jullie als partners.

 

Waarom wij zo werken

Onze voldoening is jullie tevredenheid over onze begeleiding en advisering. Daarom werken wij met gepaste betrokkenheid aan jouw zaak. Zodat jij en je aanstaande partner met ons vertrouwelijk kunnen delen wat jullie voor elkaar voelen en wat je van elkaar verwacht. Dat stelt ons in staat jullie optimaal van dienst te zijn. Dat maakt werken met mensen die onze expertise nodig hebben voor ons zo waardevol.

 

Hoe wij werken

Een eerste persoonlijke ontmoeting is de beste manier om elkaar te leren kennen. Het geeft jullie een eerste indruk van hoe wij werken. Het biedt ons de mogelijkheid om jullie als personen te leren kennen. Als duidelijk wordt wat jullie van elkaar verwachten, zijn wij in staat jullie duidelijk te maken welke relatievorm het beste bij jullie past. Vaak ontstaan er dan partnerschapsvoorwaarden.

In partnerschapsvoorwaarden bepaal je de juridische verhoudingen en de financiele condities die je daarvoor wilt laten gelden. Dat is mogelijk omdat je op veel onderdelen mag afwijken van wat er wettelijk bepaald is.

Heb je te maken gehad met een scheiding bij een eerdere relatie, dan heb je wellicht ook ervaren wat de gevolgen van onvoldoende doordachte of onduidelijke afspraken waren. Wij zien dagelijks de gevolgen daarvan. Dat maakt dat wij jullie er ook precies op kunnen wijzen hoe je afspraken bij voorkeur niet zou moeten maken.

Nadenken over het eindigen van je relatie lijkt misschien ongepast als je er net aan begint, maar ooit zal jullie relatie eindigen. Hetzij door overlijden of toch ervoor door een scheiding. Daarom leggen wij op deze manier graag samen met jullie een goede basis voor jullie relatie en een goede basis voor een persoonlijk leven erna.

 

Wat we doen

Wij adviseren en begeleiden partners bij aanvang van hun relatie een bewuste keuze voor het type relatievermogensrecht te maken. Wordt het samenleven op basis van een samenlevingscontract, een geregistreerd partnerschap met partnerschapsvoorwaarden of een huwelijk met huwelijksvoorwaarden?

Doen zich tijdens jullie relatie veranderingen voor, dan adviseren en begeleiden wij jullie hoe de juridische relatievorm en bijbehorende voorwaarden wederom passend gemaakt kunnen worden.

Met de juiste juridische basis en het besef van de fiscale en financiële gevolgen zorgen wij graag voor een advies op maat. Daarmee helpen we jou en de notaris om het juiste contract voor jullie op te maken.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter