Schippertje, Schippertje, wat ga je doen?

In 1998 was het Frank Snoeks die de woorden “Timmertje, Timmertje, wat ga je doen?” sprak tijdens de winnende rit van Marjanne Timmer op de Olympische Spelen in Nagano (Japan). Het is 2014 en dit keer is het niet Timmertje maar Schippertje. Minister Edith Schippers wel te verstaan. Want als gevolg van haar beleid zijn medici genoodzaakt stappen te ondernemen willen zij hun ondernemerschap voor de toekomst borgen. Zij hebben daarvoor tot uiterlijk 1 januari 2015 de tijd.

 

Accountants, fiscalisten en het notariaat konden en kunnen zich in 2014 verheugen op extra werkzaamheden in verband hiermee. Prachtig natuurlijk al die fiscale en juridische structuren, maar de medici die wij spreken vertellen ons aanvankelijk geen idee te hebben wat dit betekent voor hun netto besteedbaar inkomen.

 

Netto besteedbaar inkomen medicus

Zeker de medici die straks met een eigen BV participeren in een coöperatie krijgen te maken met een verrassend andere manier van inkomen. Hun eigen BV is weliswaar ‘eigen’ maar is in werkelijkheid een aparte rechtspersoon van wie je een netto loon betaalt krijgt. Grote vraag daarbij is of dat netto loon voldoende is om de uitgaven te kunnen blijven doen zoals je ze gewend bent. Voor die ogenschijnlijk simpele vraag kun je maar bij één financieel specialist terecht en dat is de financieel planner.

 

Bijvoorkeur de onafhankelijke financieel planner wel te verstaan. Die biedt namelijk de garantie van een objectief advies doordat er geen relaties met financiële instellingen onderhouden worden. De ambitie om vanuit deze wijze van belangenbehartiging je klant te dienen, is wat ons onderscheid.

 

Medicus, medicus, wat ga je doen?

Wordt Schippers ronde even fameus als die van Timmertje? In ieder geval is het zo dat de gevolgen van deze fameuze ronde diep zal doorwerken. Namelijk tot op het niveau van uw netto besteedbaar inkomen.

 

Wilt u weten hoe u er vanaf 2015 financieel voorstaat tot op het niveau van uw persoonlijke financiële planning, dan bent u van harte uitgenodigd voor een nadere kennismaking met onze financieel planners Greet Vernooij en Rik Smit.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter