Bent u al pensioenakkoord?

De AOW gaat in 2020 naar 66 jaar en wordt flexibel. Ons pensioenstelsel moet toekomstbestendig blijven. Weet u al hoe bestendig uw pensioeninkomen is tegen inflatie? En wat betekenen tegenvallende beleggingsrendementen van het pensioenfonds voor u? Één ding is zeker: meer dan voorheen komt de verantwoordelijkheid voor uw inkomen na uw pensioendatum bij u te liggen. Dat vraagt om een financieel plan!

Wat is pensioen?

Natuurlijk is pensioen meer dan geld alleen. Pensioen is de persoonlijke beleving van niet meer hoeven, niet meer kunnen of niet meer mogen werken. Pensioen is helaas soms gedwongen worden te stoppen met werken. Pensioen is ook eindelijk toekomen aan die zaken die al jarenlang op uw verlanglijstje stonden. Juist omdat pensioen meer is dan geld alleen realiseert u zich dat pensioneren zonder financiële zorgen van groot belang is.

Op weg naar een beter pensioen

Een toekomst zonder wakker te hoeven liggen van geldzaken vraagt van u dat u keuzes maakt. Wie dan leeft, wie dan zorgt, is niet de mentaliteit, die hierbij past. In plaats van weg te kijken, zult u nadrukkelijker moeten (laten) kijken naar uw financiën. En dat is nu precies de rol die wij graag op ons nemen. Zorgen dat u meer financieel inzicht krijgt in uw huidige en toekomstige financiën. Zodat u weet waar uw mogelijkheden liggen.

Onze expertise gaat terug naar de jaren tachtig van de vorige eeuw, waarin de overheid voor het eerst begon met allerlei beperkende maatregelen op het terrein van de aanvullende pensioenen. Die kennis en ervaring brengen wij graag in als het gaat om de kwaliteit van uw pensioen. Hoe wij dat doen? Wij gaan verder, waar het zelf verwerven van inzicht eindigt. De informatie op Mijn Pensioenoverzicht is immers slechts één kant van de zaak. Het vertelt u waaruit uw bruto inkomsten waarschijnlijk bestaan. Wat dat echter voor uw levenstandaard betekent, blijft onduidelijk. Inzicht in uw netto besteedbaar inkomen dient het resultaat te zijn van het inzicht dat wij u bieden. Weten wat de kwaliteit is van uw levensonderhoud, ja zelfs meer dan dat beogen wij voor u te bereiken.

 

Is uw interesse gewekt? Belt u ons dan gerust voor een kennismakingsgesprek als eerste stap naar uw eigen pensioenakkoord.

 

Bel voor een afspraak met:

regio Amsterdam - Zaanstreek - Waterland 

020 - 482.58.42

regio Het Gooi - De Ronde Venen - Hilversum 

0294 - 25.34.44

 

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter