Uw vermogen en vermogensplanning

Als er over iemand gezegd wordt, dat hij leeft van zijn vermogen, dan wordt bedoeld dat iemand voldoende geld heeft waardoor werken geen financiële noodzaak meer is. Geldt dat nog niet (helemaal) voor u, dan leeft u niet van uw vermogen, maar leeft u naar uw vermogen.

 

Om zo ver te komen dat u geheel of gedeeltelijk kunt leven van uw vermogen heeft u, anders dan in het geval van geluk, tijd nodig om geld dat u niet uitgeeft te laten renderen. Ook als u familiekapitaal geschonken krijgt of erft. Tijd en beleid blijven nodig om uw vermogen te laten groeien. Daarom maakt vermogensplanning onderdeel uit van onze diensten.

 

Vermogensplanning

Vermogensplanning is de uitvoerende fase van een persoonlijk financieel plan waarin uw levensdoelen en uw wensen door ons vertaald zijn in financiële randvoorwaarden:

  • In de grootte van het deel van uw vermogen dat voor u belegd moet worden;
  • In geld dat jaarlijks hiervoor gereserveerd moet worden of hier jaarlijks van wordt opgenomen;
  • In een beleggingsbeleid dat u begrijpt en waar u welbewust voor kiest op basis van de acceptatie van het risico dat beleggen voor u met zich meebrengt
  • en waarvan de kansen optimaal zijn om uw levensdoelen en wensen te kunnen realiseren.

 

Niet het rendement is leidend, maar het accepteren dat beleggen zonder risico niet bestaat. Het rendement is de beloning voor het welbewust aangaan van risico. Dat u dit rendement hard nodig heeft, wordt mede veroorzaakt door:

  • inflatie,
  • belastingen,
  • en kosten.

 

Financiële planning en beleggen

Financiële planning maakt het mogelijk op basis van inzicht in uw financiën te begrijpen wat er nodig is om straks comfortabel te kunnen leven van uw vermogen. Zo ontstaat een financieel beleid waarvan het risico van beleggen is afgestemd op wat u wilt en kunt accepteren. Maatwerk!

 

In kaart brengen van uw financiën, het vertalen van uw levensdoelen en wensen in een beleggingsbeleid, dit uitvoeren en dit jaarlijks toetsen aan wat er bij u persoonlijk en buiten u sindsdien is veranderd, maakt dat vermogensplanning zowel resultaat als voorwaarde is om te kunnen spreken van een doorlopende financiële planning.

 

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen? Belt u ons dan!

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter